Donald Trump skapar kaos

Donald Trump skapar kaos. Hans presidentutövning börjar mer och mer likna en komediserie på TV. Undrar hur länge det ska dröja innan kongressen avsätter honom. Jag tror inte normala kongressledamöter, oavsett politisk åsikt, gillar att deras president gör USA till allmänt åtlöje inför världen.

Donald Trump skapar kaos
Donald Trump

Ryssland

Det senaste han kritiseras för är att han på nytt uttalar sig positivt om Rysslands president Vladimir Putin. I en intervju med Fox News säger han att han respekterar Putin. När reportern påpekar att Putin är en mördare (killer) viftar Trump bort det med att det finns många mördare. Tror du vi är så oskyldiga?

Han har ju i och för sig rätt. Förre presidenten Obama mördade ett stort antal människor med drönare. Men det är väl inte så populärt att säga det.

Inreseförbudet

Värre är väl kaoset med hans presidentdekret att människor från vissa muslimska länder inte ska få resa in i USA. Inte ens de som redan har uppehållstillstånd skulle få det först. Det ändrades väl sedan men ingen verkar veta säkert. Kristna från dessa länder skulle beviljas inresa men inte muslimer!

En federal domare upphävde beslutet med motivering att det strider mot USAs grundlag. Donald Trump twittrade då nedlåtande om domaren och kallade beslutet löjligt. Kan man verkligen uttala sig om rättssystemet på det sättet när man är presiden?

Donald Trump twitter
Donald Trump twitter

Rättsprocessen pågår fortfarande och ingen vet hur det ska sluta. Protester pågår över hela landet. Flera guvenörer och senatorer har också protesterat.

Val av länder

Märkligt är ju också att Saudiarabien och Egypten inte fanns med på listan. De terrorister som flög in i skyskraporna 11 september 2001 kom ju från Saudiarabien och muslimska brödraskapet som är ideologisk moderorganisation till flertalet terrorgrupper finns i egypten. Det hade väl varit naturligt att inkludera dem i listan av förbjudna länder. Det kanske skulle störa affärsförbindelserna för mycket?

Källa

Lämna en kommentar