Dags att förbjuda tiggeri!

Dags att förbjuda tiggeri!

Ska vi förbjuda tiggeri? Jag såg en intervju med förra statsministern Göran Persson. Äntligen en politiker som talar klarspråk om tiggeriet. Tiggeriet ska bort. Vi hade blivit av med det och nu har vi fått det tillbaka.

Det är märkligt att våra nuvarande politiker är så handlingsförlamade när det gäller att ta itu med frågan. Göran Persson var en betydligt bättre statsminister än både Fredrik Reinfeld och Stefan Löfvén. Förbjud tiggeri bara. Det har man ju gjort i så många andra länder så varför skulle det vara ett problem.

Det är inte en värdig tillvaro att stå på knä eller sitta i någon annan undergiven ställning och tigga. Dessutom är det så illa att människor reser till Sverige enbart för att tigga trots att det finns så mycket bättre saker för dem att göra.

Den banala godheten

Ann Heberlein för ett intresant resonemang om Den banala godheten. Hon anför att vi kan inte kan veta något om en persons intentioner med sina handlingar och därför måste bedöma om en handling är god eller ond genom att bedöma konsekvenserna av handlingen.

När det gäller att ge till hitresta tiggare tyder allt på att konsekvenserna är övervägande negativa för såväl tiggarna, deras anhöriga som det svenska samhället.

Regeringens utredare har konstaterat att det inte är vettigt att ge pengar till tiggare utan bättre att ge till organisationer som verkar i Rumänien. Tiggarnas barn kan inte gå i skolan då föräldrarna ger sig iväg på sina resor och fastnar därför i samma fattigdom som sina föräldrar.

Tiggarresorna får också probematiska konsekvenser för det svenska samhället med skadegörelse och förorening.

Förbjuda tiggeri

Jag hoppas att regeringen snart kan ta sig i kragen och komma med ett förslag om att förbjuda tiggeri. Det skulle göra att polisen kan utvisa alla rumänska romer som försörjer sig på att tigga. De förtjänar en bättre tillvaro och vi förtjänar också att slippa se tiggare på gatorna.

Andra bloggar som skriver om detta:
Motpol
Jag är här
Farmor Gun i Norrtälje

Lämna en kommentar